"Bár mesélni tudnának ezek a tárgyak..." - Gyenesei Leila felfedezése az elhunyt édesapja otthonában

Gyenesei Leila megható pillanatokat élt át, amikor gyermekkori otthonában járt, és rábukkant néhai édesapja, Gyenesei István személyes tárgyaira.

A kaposvári születésű olimpikon, Gyenesei Leila, az otthonukban talált tárgyak által idézte fel gyermekkori emlékeit. Az édesapja, Gyenesei István, aki hosszú ideig küzdött a rákbetegséggel és akinek a jobb karját amputálni kellett, 75 éves korában hunyt el március 21-én. A Somogyért Egyesület elnöke, korábbi megyei elnök, országgyűlési és kaposvári önkormányzati képviselő, önkormányzati miniszter számos barátot és kollégát szerzett élete során, és sokan lerótták tiszteletüket a temetésén.

Gyenesei Leila az utolsó hetekben és napokban minden lehetséges pillanatot igyekezett édesapja mellett tölteni. A gyászfolyamat során az olimpikon arra törekedett, hogy megfelelően kezelje az elmúlást, és ebben egy szakember tanácsait is követte.

A nosztalgikus látogatás során Gyenesei Leila az egykori családi ház padlásán talált rá édesapja régi füzetére, amelybe 1984 és 1985 között írt, valamint egy köcsögre és egy tollasütőre is. Ezekről a tárgyakról Instagram-sztorijában osztott meg képeket, amelyek 24 órán keresztül voltak megtekinthetők. A képek mellett azt írta: "Régi dolgok között... Kaposvár. Bár mesélni tudnának ezek a tárgyak...".