Karsai Dániel állapotáról és a róla szóló színdarabról

Karsai Péter friss információkat osztott meg testvére, az ALS-betegségben szenvedő Karsai Dániel jelenlegi állapotáról, valamint egy hamarosan bemutatásra kerülő színdarabról, amely az alkotmányjogász életét és küzdelmeit dolgozza fel.

Karsai Péter az RTL Reggeliben beszélt arról, hogy testvére, Dániel, aki az ALS nevű betegséggel küzd, jelenleg valamivel jobban van, mint a tavaszi hónapokban volt. Elmondása szerint Dániel leküzdötte azokat a vírusokat, amelyek korábban megfertőzték, és a körülményekhez képest jól van, jókedvű, három aktív szakápoló és a családtagok állandó segítségével. Karsai Dániel továbbra is aktív, Facebook-posztokat ír, amelyeket bediktál, és segítői teszik közzé helyette, emellett közösen néznek meccseket és sokat beszélgetnek.

A testvér beszámolt arról is, hogy az eutanáziáról szóló népszavazási kezdeményezésük a Kúriánál nem talált támogatást, ezért az Alkotmánybírósághoz fordultak panasszal. Karsai Péter szerint Dániel minden energiáját arra fordítja, hogy mások számára lehetőségeket teremtsen, és úgy véli, hogy az eutanázia témája már nem szorítható vissza.

Karsai Dániel életéről és kálváriájáról szóló színdarab készül, amelyet maga az alkotmányjogász kezdett el írni, és amely az elmúlással való szembenézésről is szól. A darabot Szenteczki Zita rendezővel és Bíró Bencével közösen dolgozzák ki, és már el is kezdődtek a próbafolyamatok. A darabban hat színész fog szerepelni: Török-Illyés Orsolya, Lőrincz Katalin, Kurta Niké, Gyabronka József, Vizi Dávid és Nagy Márk. Az előadásban Karsai Dánielnek lesz egy alteregója, és a darabnak nemcsak személyes, hanem társadalmi vonatkozásai is lesznek. Az alkotmányjogász teljes mértékben bevonódott a darab készítésébe, és legutóbb ülve találkozott a színészekkel.