A magyarok kedvenc hosszú hétvégi úti céljai

A hosszú hétvégék, mint például pünkösd, alkalmával a magyar utazók gyakran városokat látogatnak meg, és tavaly pünkösdkor az olaszországi, ausztriai, valamint németországi desztinációk voltak a legnépszerűbbek.

A Netrisk adatai szerint a magyarok, amikor hosszú hétvégére terveznek, általában egy-egy várost céloznak meg, és tavaly pünkösdkor átlagosan 5 napra kötöttek utasbiztosítást, fejenként 8800 forintért. Az utazók többsége, 47 százaléka autóval, míg 39 százaléka repülővel választotta a külföldi utazást. A teljes tavalyi évben azonban a városlátogatások helyett a tengerparti pihenés bizonyult a legnépszerűbbnek, ahol a horvátországi utak vezették a listát, Ausztria és Olaszország következett a sorban. A Netrisknél kötött utasbiztosítások átlagos időtartama 7 nap volt, az átlagdíj pedig 10 ezer forintot tett ki.

Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az utasbiztosítás naponta kevesebb mint 2 ezer forintból kijön, és komoly védelmet nyújt például külföldi balesetek, kórházi kezelések vagy lopások esetén, így akár milliós kiadásoktól is megkímélheti az utazókat.

A Netrisk idei adatai alapján az első negyedévben 13 százalékkal több, összesen 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek, az átlagdíj pedig 10 500 forint volt, ami 9 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest, amikor az átlagdíj 9600 forint volt.