Neked csak 1%, nekünk a jövőnk múlik rajta – Erdélyi Katalin támogatási felhívása

A személyi jövedelemadó-bevallás határideje közeledik, és Erdélyi Katalin arra kéri az embereket, hogy támogassák az Átlátszót adójuk 1%-ának felajánlásával. Az Átlátszó működése olvasói támogatások nélkül veszélybe kerülhet, ezért fontos, hogy az adózók az SZJA 1%-os nyilatkozatukban az Átlátszónet Alapítványt válasszák, adószámukkal együtt (18516641-1-42).

Az Átlátszó szerkesztőségének tagjai, mint Bodnár Zsuzsa, Bodoky Bence, Fülöp Orsolya, Hont András, Katus Eszter, Segesvári Csaba, Szabó Krisztián, Szopkó Zita és Zubor Zalán, nap mint nap azon dolgoznak, hogy olyan ügyeket tárnak fel, amelyekről máshol nem számolnak be. A szerkesztőség tagjai között informatikusok, jogászok, pénzügyesek és külsős szerzők is megtalálhatóak, akik mind hozzájárulnak az Átlátszó sikeréhez.

A lap főszerkesztője, Bodoky Tamás, aki 2011-ben alapította az Átlátszót, és azóta is irányítja, a hatalom részéről érkező támadások ellenére is. Az Átlátszó nem vezetett be fizetőfalat, és nem korlátozza a hírekhez való hozzáférést, ellentétben más, állami finanszírozásban nem részesülő hírforrásokkal.

Erdélyi Katalin, aki a főszerkesztő helyetteseként dolgozik, arra kéri az olvasókat, hogy ne csak Hont András miatt döntsenek az Átlátszó támogatása ellen, hiszen a szerkesztőség többi tagjának munkája is fontos. Az olvasói támogatások nélkül a szerkesztőség tagjainak munkája veszélybe kerülhet.

Az Átlátszó célja, hogy folytathassa a hatalom által eltitkolt ügyek feltárását, megírását, videózását és közlését. Ehhez kéri az adózókat, hogy az SZJA 1%-os nyilatkozatukban támogassák az Átlátszónet Alapítványt.

Erdélyi Katalin