A Tesla robotaxijai idén már munkába állhatnak: itt lephetik el az utcákat

Elon Musk Kínában tett látogatását követően a Baidu csoport egyik menedzsere nyilatkozott a Tesla robotaxijainak közelgő piaci bevezetéséről.

Elon Musk néhány héttel ezelőtt váratlanul Kínába utazott, és bár a látogatás célja egyelőre nem világos, felmerült, hogy a Tesla-főnök a Google versenytársával, a Baiduuval tárgyalt egy navigációs- és térképadatokra vonatkozó üzlet kapcsán. Azonban úgy tűnik, hogy a megbeszélések során nem csak szoftveres kérdésekről esett szó.

Az Auto Bild által közölt információk szerint a Baidu egy magas rangú vezetője megerősítette, hogy a kínai technológiai óriás támogatni fogja a Teslát abban, hogy önvezető robotaxijait bevezesse a kínai piacra. A Baidu már rendelkezik saját önvezető taxikból álló flottával, amely az "Apollo Moon" modellre épül, és amely a Baidu és a pekingi BAIC autóipari konszern együttműködésének eredménye.

A Tesla céljaihoz szükséges tapasztalat és szakértelem tehát rendelkezésre áll, és bár a kínai vállalat pontos haszna az üzletből nem ismert, a robotaxik piaci bevezetése várhatóan még idén megtörténhet. Elon Musk vezérigazgató ezt a szándékát egy X-en (korábban Twitter) közzétett tweetben is jelezte, és bár a menetrend betartása még kérdéses, a kínai partneri támogatás hasznosnak ígérkezik a cél elérésében.