Vasárnap elegáns motoros felvonulást tartanak Budapesten a férfi egészségért

A The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) magyar futamán vintage és klasszikus stílusú motorok szerelmesei gyűlnek össze, hogy felhívják a figyelmet a férfiak egészségének fontosságára és támogassák a Movember Alapítványt.

Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a The Distinguished Gentleman’s Ride magyarországi eseményét, amely a férfiak fizikális- és mentális egészségtudatosságának növelésére, valamint a prosztatarák kutatásának és megelőzésének támogatására irányul. A motorosok elegáns öltözetben vesznek részt a felvonuláson, amely Budapest nevezetességei előtt is elhalad majd.

A prosztatarák a férfiak körében a második leggyakoribb ráktípus, és Magyarországon minden 100 férfi közül átlagosan kilencnél diagnosztizálnak ilyen típusú daganatot 74 éves korig. Évente több mint 4500 új eset kerül felfedezésre, és sajnálatos módon körülbelül 1300 férfi hal meg emiatt a betegség miatt az országban. A magas halálozási arány egyik oka, hogy sokan csak a betegség előrehaladott stádiumában fordulnak orvoshoz.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a felvonulás nemcsak a betegség elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet, hanem a prosztatarákszűrés fontosságára is. Az eseményre május 19-én kerül sor, és a résztvevők a szervezők weboldalán keresztül regisztrálhatnak. A kezdeményezés ausztrál ötletgazdája, Mark Hawwa a motorosok negatív előítéleteinek csökkentését is célul tűzte ki az elegáns öltözet megválasztásával.