Halálos fenyegetést kapott a lengyel miniszterelnök

Halálos fenyegetéseket kapott Donald Tusk lengyel miniszterelnök a Robert Fico ellen elkövetett merénylet után, és a helyi sajtó szerint megerősítik a politikus védelmét.

Mint a Blikk is megírta, Robert Fico ellen szerdán, a kihelyezett kormányülés után merényletet követett el egy 71 éves költő Nyitrabányán. Donald Tusk csütörtökön közölte, hogy a merénylet óta folyamatos fenyegetéseket kap.

„Tegnap sok ilyen volt” - írta Tusk az X nevű közösségi médiaplatformon közzétett bejegyzésében, amelyet egy, szintén az X-en található komment képernyőfotójával illusztrált: „ma a szlovákok megmutatták, hogy mit kellene tenni Donald Tuskkal, ha úgy dönt, hogy nem hajt végre beruházást egy közép-lengyelországi nagy repülőtéren."

A Reuters szerint a Wp.pl nevű lengyel honlap csütörtökön az Államvédelmi Szolgálat egyik forrására hivatkozva közölte, hogy a Fico elleni merényletet követően megerősítik Tusk védelmét. Az Államvédelmi Szolgálat szóvivője nem kívánt nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy tevékenységük bizalmas.