Csikos Sándor fát ültetett a Színészligetben

Csikos Sándor, akit nemrégiben a Nemzet Színészének választottak, Bogácsra utazott, hogy folytassa a 15 éves hagyományt, és elültessen egy fát a Színészligetben, ebben Pogány Judit és Molnár Piroska is csatlakozott hozzá.

Tordy Géza és Benedek Miklós halálát követően, az akkori 10 tagú testület döntött úgy, hogy Csikos Sándort választják meg Nemzet Színészének április elején. Csikos Sándor több mint öt évtizedes pályafutása alatt kétszáznál is több szerepet játszott el, és már a Kossuth- és a Jászai Mari-díj tulajdonosa is, valamint érdemes és kiváló művész címmel is büszkélkedhet. A 82 éves színészlegendát mélyen megérintette a kitüntetés, hiszen már a Kossuth-díj elnyerése is hihetetlennek tűnt számára.

"Az ember nem azért dolgozik, hogy díjakat kapjon. Itt vagyok negyvenvalahány éve vidéki színészként Debrecenben, és az külön öröm számomra, nagy elismerés, hogy egy vidéki színész is kap egy ilyen nagy díjat. Rajtam kívül csak Király Levente van Szegedről, aki vidéki színészként megkapta ezt az elismerést" - nyilatkozta Csikos Sándor.

A hagyományokhoz híven Csikos Sándor és színésztársai a napokban ellátogattak Bogácsra, ahol a Színészligetben egy új fát ültettek. Az elmúlt 15 év során számos színész hozzájárult már a liget bővítéséhez, hiszen minden Nemzet Színésze díjazott egy-egy növényt ültet el ott. A Csokonai Nemzeti Színház közösségi oldalán megosztott fotók tanúsága szerint Csikos Sándor egy piramistölgyet ültetett, és az eseményen Pogány Judit is fát ültetett, míg Molnár Piroska, Császár Angela, Kovács István és Sajgál Erika színművész is jelen volt. Az ünnepségen részt vett Mátyássy Szabolcs, a színház igazgatója és Kóti Árpád színművész özvegye is.