Concorde elemzése az AutoWallis részvényeiről

A Concorde elemzője nem módosította az AutoWallis részvényeire vonatkozó célárát és ajánlását a cég gyorsjelentése után, továbbra is vételre ajánlja a papírokat 218 forintos célárral, ami 45 százalékos potenciális növekedést jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest.

A Concorde elemzése rámutat, hogy az első negyedévi eredményekre nyomást gyakoroltak az egyszeri események, mint például a tengeri szállítmányozás problémái és a magas bázis. Ezek az események egyedi tételek, és bár a devizaárfolyam-változások sem voltak kedvezőek, a második negyedévben pozitív irányba változhatnak ezek hatásai, és a negyedév/negyedév alapú dinamika ígéretesnek tűnik.

Az elemzés szerint az AutoWallisnél az értékesített autók számának csökkenése miatt a bevételek és az EBITDA is csökkent, de a bruttó fedezeti szint mind év/év, mind negyedév/negyedév alapon javult. A cég továbbra is terjeszkedik, amit jól mutat egy cseh akvizíció, valamint az Opellel és a SsangYonggal kötött szerződések meghosszabbítása.

A Concorde kiemeli, hogy az AutoWallis közzétett egy ötéves célkitűzést, amely szerint 2028-ra megdupláznák a főbb pénzügyi mutatókat. Az elemzők szerint ezek a célok elérhetőek és reálisak.

Az elemző hozzáfűzi, hogy frissíti a modelljét a menedzsment legújabb várakozásai és a közelmúltban bejelentett akvizíciók fényében, de a célár és a vételi ajánlás változatlan marad, amíg a frissítés meg nem történik.

AutoWallis részvények jövőbeli kilátásai

A részvényekkel kapcsolatos további információk és elemzések a Portfolio-Teletrader Kft. által nyújtott szolgáltatások keretében érhetők el, amelyek segítségével részvénykereskedési, hosszú távú befektetési portfóliók, vagy nyugdíjportfóliók alakíthatók ki.