Batiz András őszintén beszélt a Fókusz elhagyásának okairól

Batiz András, aki a 90-es években kezdte a televíziózást Marsi Anikóval, Holló Mártával és Kolosi Péterrel, a Fókusz című hírháttérmagazin egyik alapító tagjaként, most elárulta, miért hagyta ott a műsort.

Batiz András a televíziózás világába már 19 éves korában belekóstolt, és négy évvel később már a legnépszerűbb magyar televíziós személyiségek között tartották számon. A Fókusz műsorvezetőjeként 1997-től 2004-ig dolgozott, de 30 éves korában úgy döntött, hogy kormányszóvivő lesz. A Spektrum Home-on május 19-én, 22 órakor adásba kerülő DTK: Elviszlek magammal című műsorban beszélt arról, hogy miért váltott szakmát. András elmondta, hogy nem önszántából távozott a Fókuszból, hanem "küldték", és hogy bár nem volt egyszerű a váltás, úgy érezte, szüksége van a változásra.

A műsorban D. Tóth Kriszta felvetette, hogy az alapcsapat, a négyesük korábban elérhetetlennek tűnt. Batiz András ezt azzal magyarázta, hogy egy ideig valóban összezártak, részben önvédő mechanizmus miatt, hiszen nagyon fiatalon kaptak nagy lehetőséget és felelősséget. Amikor Kolosi Péter kiszállt a csapatból és programigazgató lett, a csapat bővült, és ez a helyzet megváltozott.

András már fiatalon meg kellett birkózzon a népszerűség pozitív és negatív oldalával is. Elmondása szerint, ha rosszat írtak róla, az foglalkoztatta, és emlékszik is ezekre az esetekre. Jelenleg trénerként és tanácsadóként dolgozik, és bár úgy véli, hogy a kormányszóvivői munkát ma már jobban csinálná, nem vállalna hasonló feladatot, mert nem ambicionálja, és már más területen érzi magát a helyén.