Azahriah véleménye Magyar Péterről és a politikai helyzetről

Azahriah, a népszerű zenész, Friderikusz Sándor podcastjában beszélt többek között Magyar Péterről, az ellenzéki politikáról és a választási plakátokról. Kritikával illette a politikai kommunikációt és a kormány gyengeségére utaló eseményeket.

Azahriah, aki korábban már több dalában is foglalkozott politikai témákkal és februárban egy influenszer-tüntetésen is megjelent videóüzenet formájában, most Friderikusz Sándor podcastjában fejtette ki véleményét a jelenlegi közéleti helyzetről. A zenész borzasztóan nívótlannak tartja a választási plakátokat, és úgy véli, ezek a plakátok, melyek közpénzből készülnek, alacsony színvonalat képviselnek és elszomorítóak az ország működését illetően.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke kapcsán Azahriah izgalmasnak találja, hogy valaki kiválik a Fideszből, és ezt ritka jelenségnek tartja. Novák Katalin és Varga Judit lemondatását a kormány gyengeségének bizonyítékaként említi. Azahriah szerint Magyar Péter kritikája, amely egyaránt éri a Fideszt és a DK-t, azt mutatja, hogy ő jó úton jár, hiszen mindkét oldalról kapja a támadásokat.

Friderikusz Sándor a zenész politikai aktivizmusáról is kérdezte, mire Azahriah úgy válaszolt, hogy bár társadalmi tudatossága van, nem szeretne minden platformon és minden áron politikát sugározni az emberek felé, mivel ez nem tartozik a hivatásához, és ezzel csökkentené megnyilvánulásai súlyát.

A közelgő koncertjeivel kapcsolatban Azahriah elmondta, hogy a Papp László Sportarénában megrendezett előző koncertjén azok a hallgatók jelentek meg, akik ismerték és szerették a dalait, és sikerült túlszárnyalnia az elvárásaikat. A Puskás Arénában május végén tervezett tripla koncertjére már inkább az érdeklődők jönnek, ami számára mintha egy meghallgatás lenne. Azahriah a nyáron több hazai fesztiválon és külföldi nagyvárosban is fellép, és nemrégiben egy új dal, a cipoe című korkritika is megjelent, amely 2024. április 1-jén került fel a zene- és videómegosztókra.

: Blikk