Az új SO/ Budapest szálloda megnyitása 2026-ban

Magyarországon debütál az Ennismore életmód- és szabadidős vendéglátóipari vállalat első magyarországi szállodájaként a SO/ Budapest, amely a felújítás után nyitja meg kapuit.

A jelenleg felújítás alatt álló, korábbi Sofitel hotelből alakuló SO/ Budapest szálloda 2026-ban fogadja majd az első vendégeket. A szálloda 350 szobával, köztük 56 klasszikus és két elnöki lakosztállyal készül a fogadásra. A szobák dizájnjában az „öltözködés” művészete kap majd központi szerepet.

A vendégek számára négy különböző helyszínen kínálnak majd étel- és italválasztékot, beleértve a teraszos éttermet, a Carte Blanched kávézót, a lobby kávézót és a tetőtéri éttermet és klubot. A szálloda emellett több mint 740 négyzetméternyi tárgyaló- és rendezvényteremmel, valamint 855 négyzetméternyi fitnesz- és wellness-részleggel és úszómedencével is büszkélkedhet.

A Duna pesti oldalán, a történelmi belváros szívében található SO/ Budapest a lifestyle szegmensbe pozícionálja a korábbi Sofitel Budapest Chain Bridge hotelt. Chadi Farhat, az Ennismore SO/ márkáért felelős igazgatója izgalommal várja, hogy bemutathassák az avantgárd dizájnt és kreatív megközelítést Magyarországon.

A SO/ márka 2011 óta van jelen a globális szállodapiacon, és több városban, mint Berlin, Bangkok, Párizs, Dubaj és a Maldív-szigetek, már megtalálható. A márka terjeszkedése folytatódik, és terveik szerint 2025-ben Dzsiddában is megnyitják kapuikat.

Az Ennismore nem áll meg a SO/ Budapestnél, további szállodákat terveznek nyitni Magyarországon, mint a 25hours, a JO&JOE és a Mama Shelter, amelyek 2024-ben nyílnak meg Budapesten. A vállalat világszerte több mint 15 szállodát, 50 éttermet és bárt tervez megnyitni az év folyamán, köztük olyan helyszíneken, mint Bécs, London, Jakarta, Barcelona, Nizza, Isztanbul és Jeddah.

Az Ennismore egy globális közösség, amelyet vállalkozók és alapítók hoztak létre, és amelyet Sharan Pasricha alapított 2011-ben. Az Accorral 2021-ben létrehozott közös vállalkozásuk révén egy új, önálló életstílussal foglalkozó vendéglátóipari egységet hoztak létre. Az Ennismore jelenleg 17 márkát foglal magában, több mint 145 működő szállodával és üdülőhellyel, több mint 100 előkészítés alatt álló szállodával, 77 rendezvényhellyel, valamint körülbelül 400 étteremmel és éjszakai szórakozóhellyel több mint 35 országban, 30 ezer munkavállalóval.