A Doggos új dala, a "pici szíved" felrobbanthatja a népszerűségi listákat

A Doggos együttes legújabb dala, a "pici szíved" gyorsan hódítja meg a hallgatók szívét, és az underground zenekar előző sikereit, mint a "Klór" vagy a "Hozzám van szerencséd", akár meg is haladhatja. A zenekar, amely az indie rock műfajban tevékenykedik, már korábban is bizonyított, és most újabb mérföldkőhöz érkezett.

A Doggos együttes egy év szünet után tért vissza a zenei színtérre, és új dalukkal, a "pici szíved"-del rögtön a figyelem középpontjába kerültek. Az underground zenekar, amely indie rock műfajban alkot, már korábban is felhívta magára a figyelmet olyan dalokkal, mint a "Klór" vagy a "Hozzám van szerencséd". A friss szerzemény azonban még ezeket a slágereket is túlszárnyalhatja népszerűségben, amit az eddigi megtekintési számok is alátámasztanak.

A Doggos 2019-ben már megmérettette magát a Keret blog által szervezett Kikeltető tehetségkutatón, ahol olyan neves zenekarokkal kerültek egy kategóriába, mint az Analog Balaton vagy a Carson Coma.

Az új dal finom kezdés után egy erőteljes refrénnel ragadja magával a hallgatót, ahol a klasszikus alternatív és indie rock elemek dominálnak. A zenekar gitárosa, Éreth Szabolcs az Indexhez eljuttatott közleményükben elmondta, hogy az előző EP, az "Agymasszázson" megjelent magyar nyelvű dalokkal erősödött a kapcsolat a zenekar és a rajongók között, és hogy a nyelvváltás az egyik legjobb döntésük volt az alkotási folyamat során.

A "pici szíved" dalszövege erotikus viszonyba kerülést sugall, ahol a női szereplő túlzottan vadnak tűnik. A szóképek az alternatív zenei világot idézik, miközben egyedi hangulatot teremtenek. A prozódia pontos és erős, a csúsztatott sorokkal pedig jól játszanak a szavak, amelyek segítségével a szöveg ritmusa törés nélkül érvényesül.

Hanzli Fanni, a zenekar énekesnője szerint a dal a belső negatív én és a fejlődni vágyó én közötti diskurzust jeleníti meg. A dal arról szól, hogy az ember hogyan küzd meg a negatív felfogással, és hogyan tanulja meg, hogy nem kell mindig megadnia magát neki.

A dalhoz készült videóklipet Kreuzer Emmy rendezte, aki korábban a 6363 és Co Lee közös klipjén is dolgozott. A videó alapötlete Éreth Szabolcstól származik, és a GrapefruitMoon Records gondozásában jelent meg. A Doggos jelenleg a Margaret Islanddel közös turnén vesz részt.