A Xiaomi új generációs elektromos rollerei megérkeztek

A Xiaomi bemutatta az Electric Scooter 4 Pro és 4 Lite elektromos rollerek második generációját, amelyek nagyobb teljesítményt és megnövekedett hatótávolságot kínálnak a felhasználóknak.

A tavasz közeledtével és a nappalok hosszabbodásával egyre többen választják a mikromobilitás kényelmét és gyorsaságát a hagyományos közlekedési eszközök helyett. A Xiaomi, amely már számos területen jelen van a piacon, most az elektromos rollerek terén is újít, a már ismert modellek frissített változataival érkezik a szezonra.

Nagyobb teljesítmény, nagyobb hatótáv

Az Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) 400 wattos motorral és 1000 wattos maximális teljesítménnyel büszkélkedhet, ami lehetővé teszi, hogy akár 22 százalékos lejtőkön is könnyedén haladjon. Az új modell 60 kilométeres hatótávolságot ígér, ami jelentős javulás az előző generációhoz képest. Az akkumulátor kapacitása is nőtt, így most már 477 kilowattóra áll rendelkezésre.

A könnyebb és manőverezhetőbb Electric Scooter 4 Lite (2nd Gen) a rövidebb távokra lett tervezve, 300 wattos motorjával akár 25 kilométeres hatótávolságot biztosít. A 16,2 kilogrammos súlyának köszönhetően könnyen szállítható és tárolható.

Biztonság és kényelem, árak és elérhetőség

Mindkét új modell a Forma-1-ből ismert KERS rendszert használja, amely a fékezéskor visszanyert energiával hosszabbítja meg az akkumulátor élettartamát. A biztonságot integrált jelzőfények és a jó fogású markolatok, valamint az ergonomikus kormányforma szolgálja. A 10 hüvelykes tömlő nélküli abroncsok pedig a göröngyös utakon is biztosítják a stabil haladást.

A Xiaomi Home alkalmazáson keresztül Bluetooth-on csatlakoztatható e-robogók számos további funkciót kínálnak, mint például az akkumulátor állapotának ellenőrzése vagy a tempomat és a világítás egyéni beállítása.

A Xiaomi további két modellt is piacra dobott, az Electric Scooter 4 Pro Plus és a Pro Max változatokat, amelyek a motorizáció és a végsebesség tekintetében hasonlítanak a Pro modellhez, de különböző extrákkal rendelkeznek, mint például a villafelfüggesztés vagy a gyorstöltési képesség.

Az Electric Scooter 4 Pro (2. generáció) és a 4 Lite (2. Gen.) már kapható a kereskedelemben, előbbi 229 900 forintos, utóbbi 129 900 forintos ajánlott fogyasztói árral. A Pro Max és a Pro Plus modellek még nem érhetők el Magyarországon.