A Wall Street nagyágyúinak részvényvásárlásai

A legfrissebb jelentések alapján kiderült, mely részvényeket vásárolták és adtak el a Wall Street legismertebb befektetői az év első negyedévében.

A tőzsdei befektetők figyelme az elmúlt napokban nem csak az amerikai inflációs jelentésre és a vállalati gyorsjelentésekre irányult, hanem a híres befektetők portfólióinak változásaira is. A 13F dokumentumok közzétételével vált ismertté, hogy a tőzsdeguruk milyen részvényeket vásároltak vagy adtak el az első negyedévben. Ezek a dokumentumok a március 31-i állapotot tükrözik, és azóta a portfóliókban számos változás történhetett.

Warren Buffett és a Berkshire Hathaway titkos vásárlásai

A Berkshire Hathaway vezetője, Warren Buffett már korábban megosztott néhány információt az első negyedév befektetéseiről. Nem okozott meglepetést, hogy a cég eladta az Apple részvényeinek 13 százalékát és szinte teljesen kiszállt a Paramount streaming szolgáltatóból. A legnagyobb vásárlásuk a Chubb Limited részvényei voltak, amelyekből közel 7 milliárd dollár értékben szereztek be. A Chubb részvényei idén eddig 12 százalékot emelkedtek, és a hír hatására további 7 százalékkal nőttek. A Berkshire emellett növelte a Liberty SiriusXM-ben lévő részesedését, és majdnem 3 milliárd dollár értékben birtokolja a cég A és C szériájú részvényeit. Az Apple és a Paramount mellett Buffett csökkentette a Chevron és a Louisiana Pacific vállalatokban lévő részesedését is. A Berkshire portfóliójának 41 százalékát továbbra is az Apple részvényei alkotják, melyeket a Bank of America, az American Express, a Coca Cola és a Chevron követnek.

Bill Ackman és a Pershing Square taktikája

Bill Ackman által irányított Pershing Square Capital Management portfóliója kevés változáson ment keresztül. A cég hét értékpapírt tart, és a jelentés szerint a Lowe’s eladása mellett csökkentette a Chipotle Mexican Grill részvényekben lévő kitettségét 10 százalékkal, de jelentős új vásárlást nem hajtott végre. A Pershing Square továbbra is bízik a Chipotle, a Hilton, a Burger King és a Google részvényeiben.

Bill Gates alapítványának befektetési stratégiája

A Bill & Melinda Gates Alapítvány az első negyedévben nem vásárolt új részvényeket, csak a Microsoft és a Berkshire Hathaway részvényeiből adott el egy kisebb mennyiséget. Az alapítvány 46 milliárd dollár értékű portfóliója osztalékfizető részvényekkel van tele, a legnagyobb pozíciókat a Microsoft, a Waste Management, a Berkshire Hathaway és a Canadian National Railway vállalatokban tartják.

Michael Burry aktív vásárlásai

Michael Burry, aki a 2008-as válság előrejelzésével vált híressé, jelentős mennyiségű részvényvásárlást hajtott végre az év első három hónapjában. A Scion Asset Management többek között a Cigna Group, a BP és a First Solar részvényeibe fektetett, valamint fizikai aranyba is. A cég legnagyobb befektetései a JD.com, az Alibaba, a HCA Healthcare és a Citigroup részvényei lettek.