Vladan Matic visszatér az NB I-be

Szerb lapértesülések szerint Vladan Matic lesz a Csurgó élvonalbeli férfi kézilabdacsapatának edzője a következő idényben.

Vladan Matic, aki jelenleg a szerb RK Metaloplastika csapatát irányítja, a szezon végén távozik a szabácsi együttestől. A Mozzart Sport információi szerint Matic a magyar NB I ötödik helyén álló Csurgó csapatát fogja edzeni a következő idényben. A szerb edző korábban, 2022 nyarán tért vissza szülővárosába, és a Metaloplastika csapatával tavaly bronzérmet szerzett, idén pedig esélye van arra, hogy 36 év után bajnoki címet nyerjen. A Vojvodina elleni döntő Újvidéken kezdődik.

A Csurgó és Matic már tavaly télen tárgyaltak, de akkor nem jött létre megállapodás. Amennyiben a szerződés megkötésre kerül, Matic ismét együtt dolgozhat a Metaloplastika jobbátlövőjével, Vojislav Brajoviccsal. A Csurgó hivatalosan is bejelentette, hogy Baranyai Norbert, aki 2021 őszén került a csapat élére, a nyártól nem folytatja munkáját.

Matic nem új arc a magyar kézilabdában; a balszélsőként két világbajnoki bronzérmet szerző edző 2001 és 2009 között a Pick Szeged csapatánál dolgozott, előbb játékosként, majd edzőként. Legnagyobb sikereit a Szegeddel érte el, bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett. Később a Ferencváros és a Tatabánya csapatainál is edzősködött, és volt a szerb, valamint Csoknyai István társaként a magyar szövetségi kapitány is.

Antiszemita és homofób feliratok Ferencvárosban

Egy idős férfi antiszemita és homofób feliratokat firkált Ferencvárosban, a rendőrség gyanúsítottként kihallgatta. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága közösség tagja elleni erőszak bűntett és rongálás vétség gyanújával indított eljárást a 75 éves budapesti lakos ellen. Az idős férfi áprilisban egy villamosmegállóban uszított a meleg közösség tagjai ellen, majd május 1-jén egy választási plakátra írt antiszemita szöveget.

A rendőrök azonosították és kedden fogták el a firkálót, aki beismerő vallomást tett. A IX. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e korábbi hasonló bűncselekményekkel.