Verebes István válásának fájdalmai

Verebes István, a Jászai Mari-díjas színész, a közelmúltban osztotta meg a válás okozta nehézségeit és az abból fakadó lelki megpróbáltatásait.

Verebes István a nézőkkel együtt idézte fel életének meghatározó pillanatait az Adom a napom című műsorban, ahol személyes fotókon keresztül mutatta be múltját. A színész, aki jelenleg boldog házasságban él, elárulta, hogy korábban három sikertelen házasságon ment keresztül. Ezekből a kapcsolatokból tanulva állítása szerint ma már fegyelmezettebb és hűségesebb partner. Különösen második házasságát, Héczey Évával kötött frigyét emelte ki, amelyből két gyermek született.

Verebes István elismerte, hogy a gyerekei anyjával való kapcsolatát nagyon elrontotta, ami miatt súlyosan meg is szenvedett és belebetegedett. A színházigazgató szerint a munkájának túlzott mértéke sem szolgálhat mentségként, és úgy érzi, a történteket már nem tudja helyrehozni.

A színész korábban Kadarkai Endrének is beszélt egykori felesége, Éva tragédiájáról. Verebes elmondása szerint Éva egy idő után nem kapott színházi szerepeket, ezért az alkoholhoz fordult, pajzsmirigyrákban szenvedett, és magányosan élt, miközben édesanyját ápolta. Éva végül öngyilkos lett édesanyja 100. születésnapja előtt.

Verebes István fájdalmas vallomásában elismerte, hogy többször megcsalta gyerekei anyját, de még ennél is nagyobb bűnnek tartja, hogy nem fordított rá kellő figyelmet. Amikor már meg akarta menteni a házasságot és Évát, akkorra az alkoholizmus olyan mértékű tudatváltozást okozott, hogy Verebes már nem tudott segíteni, Éva elutasította őt. A színész szerint Éva egy ponton belátta, hogy már nem tud kommunikálni a gyerekeivel, az unokájával és az édesanyjával sem.