Tyúkól #16: Elő az edzőcipőkkel!

Tudjuk, hogy minden body bikinibody, és azt is, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy csilivili edzőtermekbe járjanak méregdrága edzőcuccokban, ahol személyi edző mondja meg, hány hasprés kell még az ideális alakért.

Ami viszont tény: nagyon keveset mozgunk, az egészségünk sem túl acélos, a testmozgásról szőtt fantáziáink pedig leginkább a soha be nem tartott újévi fogadalmainkban és a tavalyi fürdőruhánk szomorú nézegetésében manifesztálódnak.

Általában a nulladik lépésnél bukunk el: egyáltalán, milyen testmozgás való nekünk? Hogyan kell belevágni egy komplett életmódváltásba, és ha már egyszer elkezdtük, hogy ne hagyjuk abba? Ezerféle edzésforma, egy csomó kétes hírnevű diéta és tanács kering, és biztos, hogy amiről valaki azt mondja, tuti recept, arra valaki más rávágja, hogy hülyeség.

Igyekszünk eligazodni a bikinibodyk sűrűjében. Vendégünk: Tarcsi Évi személyi edző.

Egy 2019-es, egész Európára kiterjedő felmérés alapján hazánkban a felnőttek 59 százaléka szabadidejében egyáltalán nem sportol, heti tíz percet sem. Zsuzsi cikke szerint a semminél az is jobb, ha hetente egyszer mozgunk, valamennyit.

Számít, hogy mikor mész edzeni? Mennyi időt adj magadnak? Egyedül vagy csoportosan? Pár tipp, angolul.

Következő adásunkban az önkormányzati és EP-választások kapcsán beszélgetünk a nők mint szavazók helyzetéről. Ha van a témával kapcsolatban ötleted, hogy miről ejtsünk szót mindenképp, a tyukol@444.hu címre küldd el nekünk! Ugyanitt várunk minden egyéb észrevételt, megjegyzést, javaslatot, nagy szeretettel! Podcastunk kéthetente jelentkezik új adással, és meghallgatható a 444 Spotify- és Apple-csatornáján is.