A tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál újításai

Már csak másfél hónap van hátra a 31. Víz, Zene, Virág Fesztivál kezdetéig, amely 2024. június 28-tól 30-ig kerül megrendezésre Tatán, ahol a szervezők számos családi programmal és ismert hazai előadókkal várják a látogatókat.

A tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál hagyományait folytatva idén is gazdag kínálattal készülnek a szervezők. A cél, hogy minden korosztály számára felejthetetlen élményeket nyújtsanak. Jakab Jácint fesztiváligazgató szerint egy ingyenes, tatai családi szigetet hoznak létre, ahol az Alma együttes és Kovácsovics Fruzsina is fellép, továbbá állatsimogató, ősi mesterségek bemutatója, vízi karnevál, tűzijáték és számos vizes program várja a családosokat.

A fesztivál költségeinek megfizethetősége érdekében ársapkát vezetnek be a vendéglátóegységeknél és a kereskedőknél. Emellett bevezetik a fesztiválkártyát és a repohár rendszert, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a szelektív hulladékgyűjtésre.

A térség legvirágosabb fesztiválja

A rendezvényen olyan neves előadók lépnek fel, mint a Wellhello, Ákos, Pápai Joci, Desh, Tabáni István és a Gypo Circus. A helyi csoportok, zenekarok és civil szervezetek számára is lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra. A fesztiváligazgató kifejezte, hogy szeretnék a térség legvirágosabb fesztiválját létrehozni, és várják azokat a kisboltokat, virágkötőket, támogatókat, akik ehhez szívesen csatlakoznának.

A szervezők célja, hogy napi tízezer vendéget vonzzanak a térségből, ehhez pedig olyan kedvezményekkel készülnek, mint a helyi lakosoknak szóló egyedi árszabás, amennyiben Tata kártyával rendelkeznek.