Medulin kikötőjében tűzvész pusztított

Közel kéttucat jacht vált a lángok martalékává a horvátországi Medulin kikötőjében, ahol a tűz egyik hajóról a másikra terjedt. A tűzoltók és önkéntesek hősiesen küzdöttek a tűzzel, de a hajók közül 22 teljesen kiégett.

A szerda hajnali tűzeset során a tűzoltók és az önkéntesek a vízbe ugrálva próbálták megakadályozni a lángok továbbterjedését, az égő hajókat eloldozva, hogy a többi hajót megóvják. A Vecernji List beszámolója szerint a kár jelentős, több száz ezer euróra tehető, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

A Medulin önkormányzata a hivatalos honlapján és Facebook-oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot a történtekről, kiemelve az anyagi károk nagyságát. A tűzvész nem csak anyagi veszteséget jelentett, hanem több hajótulajdonos és alkalmazott megélhetését is veszélyeztette, hiszen sok hajó a turisztikai szezonban létfontosságú szolgáltatást nyújtott.

A lapnak nyilatkozó egyik tulajdonos szerint jachtját, amelynek értéke 100 ezer euró volt, csupán egy napra kötötte ki a kikötőben, mivel már eladásra került, és a foglalót is megkapta érte.