„A fél város azt hiszi, hogy gyilkos vagyok” – Kapuvári tragédia

Döbbenetes tragédia rázta meg Kapuvárt, ahol egy fiatal anya megölte kislányát, majd önmagával is végzett. A kezdeti gyanú a férjre esett, de kiderült, hogy ártatlan.

A Győr-Moson-Sopron megyei Kapuvár csendes utcájában történt a szörnyűség, ahol Sz. Veronika és két és fél éves kislánya, Dominika holttestére bukkantak. A helyszínen találtak szerint mindketten átmetszett nyakkal feküdtek a földön, kezeik összekulcsolva.

A tragédia után a rendőrség hamar a helyszínre érkezett, és a kezdeti hírek szerint a nő válófélben lévő férjét, K. Krisztiánt gyanúsították a gyilkossággal. Azonban a rendőrség közleménye szerint az elhunyt nő okozta a gyermek halálát, majd öngyilkosságot követett el.

A család korábban boldog életet élt a város másik oldalán, ahol Dominika születése előtt vásároltak házat. A férj és az apja is a közelben éltek, de a házaspár között nemrégiben konfliktus alakult ki, és Veronika visszaköltözött szüleihez.

A férj, K. Krisztián, aki a tragédia napján éppen munkából érkezett haza, bilincsben került elvitelre a rendőrök által. Az idős apja szerint órákon keresztül nem tudták, mi történt, és bizonytalanságban voltak.

A család ismerősei szerint Krisztián nagyon szerette a kislányát, és a feleségével való kapcsolatukat is próbálták helyrehozni. Még május elsején cirkuszban voltak, és a tragédia napján fagyizni terveztek.

A fiatal nő szülei számára ez a tragédia különösen fájdalmas lehet, hiszen a családban korábban már történt egy hasonló eset. 2018-ban Sz. Mária, a másik gyermekük, egy féltékeny volt szerelme áldozata lett, akit megfojtottak. Az elkövetőt, B. Gábort először 13 évre, majd fellebbezés után 15 évre ítélték emberölésért.

A szomszédok szerint a család a korábbi tragédiát sem dolgozta fel teljesen, és a szülők gyakran látogattak a lányuk sírjához. A rendőrség jelenleg emberölés miatt folytat nyomozást.

Ha segítségre van szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők számára fenntartott 116-123-as ingyenes telefonszámot.