Spanyol élvonalbeli klub szerződtette a Honvéd fiatal kapusát

A Real Sociedad, a spanyol labdarúgó-élvonal egyik csapata, szerződtette Tompa Ákost, a Budapest Honvéd tehetséges kapusát. A 17 éves játékos így a Bajnokok Ligájában is szereplő csapatnál folytathatja pályafutását.

Tompa Ákos, a Budapest Honvéd akadémiáján nevelkedett fiatal kapus, a spanyol LaLiga-ban szereplő Real Sociedad csapatához szerződött. A magyar korosztályos válogatott játékos számára ez egy jelentős lépés, hiszen a Real Sociedad legutóbb a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéig jutott. Tompa Ákos Orosházáról igazolt a kispesti klubhoz 2019-ben, és azóta végigjárta a klub ranglétráját, többször edzhetett a felnőttcsapattal is, amely híres a tehetségek kineveléséről.

A fiatal kapus a klub honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, hogy meglepte az átigazolás lehetősége, de nagy örömmel töltötte el. Tompa Ákos kiemelte, hogy a Honvéd akadémiáján eltöltött időszak sokat segített neki a fejlődésben, és bár tervezte a külföldi játékot, nem volt meghatározva az időpontja. A Real Sociedadnál is szeretne bizonyítani, célja, hogy a felnőttcsapatban is szerepet kapjon.

Tompa Ákos már tavaly nyáron is vendégeskedett a spanyol csapatnál, ahol pozitív tapasztalatokat szerzett.

A kapus pályafutását korábban egy súlyos autoimmun betegség is meghatározta, amely miatt nem tudott mozogni nyaktól lefelé és kerekesszékbe kényszerült. Azonban a hosszú és kitartó rehabilitáció után nemcsak hogy felépült, de visszatért a futballpályákra is.

Tompa Ákos hamarosan a Real Sociedad utánpótlásában készülhet tovább, hogy elérje nagyobb céljait a labdarúgásban. Kun Gergely ügyvezető szerint ez a szerződés különleges lehetőség Ákosnak és hatalmas elismerés a Honvédnak, hiszen egy La Liga-csapat számára tudtak játékost eladni, és a megállapodás értelmében a továbbértékesítésből is részesülhetnek majd.

A Real Sociedad a mostani idényben nyolcaddöntős volt a Bajnokok Ligájában, és Tompa Ákos mellett más magyar utánpótlás-válogatott labdarúgók, mint a Yaakobishvili testvérek is Spanyolországban játszanak: a kapus Áron a Barcelona, a védő Antal a Girona játékosa.