A leggazdagabb magyarok titokzatos „B”-je vagyonának megduplázása

A 100 Leggazdagabb 2024 kiadvány szerint a lista 48. helyezettje, aki csak a B. betűvel van jelölve, jelentősen növelte vagyonát, és ezzel előrelépett a tavalyi 78. helyről.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda, melyet Rogán Antal vezet, idén is jelentős megrendeléseket bonyolított le B. kommunikációs cégeivel, amelyek a bevételi rekord mellett állami megrendeléseket is elnyertek. A vállalkozó, akinek személyazonossága nem publikus, 27,4 milliárd forinttal növelte vagyonát, amely így 53,4 milliárd forintra duzzadt.

A hvg.hu évek óta úgy véli, hogy a titokzatos B. valójában Balásy Gyulát takarhatja, aki szintén kapcsolatban áll a Miniszterelnöki Kabinetirodával, és cégei több jelentős állami megbízást is kaptak. Balásy Gyula neve idén a legbefolyásosabb magyarok listáján a 27. helyen szerepel, ami javulást jelent az előző évi pozíciójához képest.

A 100 Leggazdagabb 2024 listáján szereplő B. szócikkében több a kipontozott rész, mint az érdemi szöveg, de az olvasók így is megtudhatják, hogy a vállalkozó cégei rekordnyereséget értek el, és számos állami pályázaton nyertek megrendeléseket. A cikk említést tesz arról is, hogy B. cégei speciális megbízásokat is teljesítettek, mint például egy nem nevezett elnök magyarországi látogatásának lebonyolítása.