Meglepő fordulat, mégis maradhat Tuchel a Bayern München kispadján

A Sky németországi értesülése szerint a Bayern München vezetősége megkezdte a tárgyalásokat Thomas Tuchellel, hogy a német rekordbajnoknál maradjon a vezetőedzői poszton.

A klub korábban, február 21-én jelentette be, hogy a gyenge szereplés következtében az idény végén távozik a Lőw Zsoltot is foglalkoztató edzői stáb. Az együttes 12 év után először zárt trófea nélkül, és Tuchel vezetése alatt csupán egy bajnoki címet szereztek, amelyet sokan szerencsésnek tartanak.

A Bayern München vezetősége új trénert keresett, de több jelölt is visszautasította a felkérést. Xabi Alonso a Leverkusennél, Julian Nagelsmann a német válogatottnál, Ralf Rangnick az osztrák válogatottnál, Oliver Glasner pedig a Crystal Palacenél döntött úgy, hogy nem vállalja a posztot.

A Sky információi szerint a Bayernnél az elmúlt hónapokban tapasztalható javuló teljesítmény nyomán újra megnyílt a lehetőség Tuchel maradására. A vezetőségben többen is támogatják a jelenlegi stáb megtartását, azonban kérdéses, hogy a klub felső vezetése is egyetért-e ebben.

Amennyiben mégsem sikerül megegyezniük, a Bayern München Roberto de Zerbi (Brighton) vagy Erik ten Hag (Manchester United) irányítói szolgálatait veheti igénybe.