Szentgotthárd alpolgármestere tragikus körülmények között vesztette életét

Labritz Béla, Szentgotthárd fideszes alpolgármestere szerda este, eddig tisztázatlan körülmények között halt meg. A tragikus esemény a Rába folyó partján történt, ahol a politikus holttestét találták meg.

A Vas Vármegyei Hírportál és a VAOL információi szerint a városvezető halálának pontos körülményei egyelőre ismeretlenek. Labritz Béla horgászat közben eshetett a vízbe, mivel a horgászhelyétől nem messze találták meg a testét. Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere megemlítette, hogy Labritz horgászni szeretett, ami arra utalhat, hogy a haláleset idején is ezt a tevékenységet végezhette. A Vas Vármegyei Hírlap és a vaol.hu szerint Labritz Béla élettelen testét szerda este 20:45-kor találták meg, míg a vaol.hu információi alapján a szentgotthárdi tűzoltók tíz óra előtt emelték ki a holttestet a Rába folyóból. Információik szerint rosszul lett, elesett, és már halott lehetett mikor a vízbe zuhant, vagyis vélhetően nem fulladás okozta a halálát.

Huszár Gábor, a város polgármestere a történteket felfogni szinte lehetetlennek nevezte, és elmondta, hogy Labritz Béla városuk köztiszteletben álló, mindenki által szeretett lokálpatriótája volt. A polgármester közölte, hogy az alpolgármestert Szentgotthárd saját halottjának tekinti, és hozzátette, hogy Labritz az idei választáson is indult volna, a Fidesz-KDNP jelöltje volt. Huszár Gábor egy Facebook-videóban közölte, hogy a temetés időpontjáig felfüggeszti a kampánytevékenységét, és ugyanezt kéri a vele együtt induló képviselőjelöltektől is.

A szomorú esemény hatására a szentgotthárdi önkormányzat minden hivatalos eseményét határozatlan időre felfüggesztette.