Soros György alapja eladta a problémás bank részvényeit

A Soros Fund Management, Soros György bizalmi vagyonkezelője, az év első negyedévében megszabadult a New York Community Bancorpban (NYCB) meglévő részesedéseitől, és új befektetéseket eszközölt a Goldman Sachsban és a JP Morgan Chase-ben.

A Soros Fund Management, Soros György milliárdos bizalmi vagyonkezelője, az első negyedévben eladta a problémákkal küzdő New York Community Bancorpban (NYCB) meglévő részesedését, és új befektetéseket hajtott végre a Goldman Sachsban és a JP Morgan Chase-ben. A szabályozói jelentés szerint az alap korábban körülbelül 1,5 millió NYCB-részvényt tartott, melyek értéke a tavalyi negyedik negyedév végén mintegy 15 millió dollár volt.

Az alap a 2023 negyedik negyedévében növelte részesedését a NYCB-ben, még mielőtt a bank részvényei jelentős értékvesztést szenvedtek volna el. Az NYCB részvényei az év eleje óta 64%-ot estek, miután a bank váratlan veszteséget jelentett be és csökkentette az osztalékát januárban.

A Soros Fund Management az idei év első negyedévében új befektetéseket hajtott végre a JP Morgan Chase-ben, összesen 34 500 részvényt vásárolva, melyek értéke körülbelül 6,9 millió dollár. Ezenkívül a Goldman Sachsban is pozíciót épített ki, mintegy 33 550 részvényt szerezve meg, melyekért körülbelül 14 millió dollárt fizetett.

Daniel Loeb fedezeti alapja, a Third Point is hasonló lépéseket tett az első negyedév során, új pozíciót vásárolva a Goldman Sachsban. A Third Point összesen 250 ezer részvényt szereztek meg, melyek értéke körülbelül 104,4 millió dollár.

Forrás: Reuters