Feljebb kapcsol a SopronFest: jön Azahriah, Csernus Imre és sok színes Trabant

A 2024-es SopronFest már május 11-én elkezdődött, de a legizgalmasabb napok még csak most következnek. Május 17-én, pénteken nyílnak meg a nagyszínpadok a Lőverekben, és vasárnapig számos neves hazai kulturális személyiség látogat el a hűség városába.

A MOL – Új Európa Alapítvány nagyszínpadán péntek délután az Esti Kornél kezdi a koncertek sorát, melyet vasárnap éjjel Majka zár. A köztes időben olyan előadók lépnek fel, mint a Tankcsapda, a Follow the Flow, a VALMAR, a Bagossy Brothers Company és a Wellhello. Külön említést érdemel a Halott Pénz és Azahriah, akik a Puskás Arénás koncertjük előtt kizárólag Sopronban adnak koncertet.

A SopronFest X Petőfi nagyszínpadon pénteken Manuel kezdi a bulit, vasárnap este pedig a 30Y után a Necc Party zárja a fesztivált. Itt is számos ismert előadó fog fellépni, többek között a Quimby, a Carson Coma, Beton.Hofi, a Bëlga, T. Danny és a Blahalouisiana.

A Soproni Sörnapok keretében a Fő téren is lesznek koncertek, ahol a Punnany Massif, a Kraak & Smaak, a Silver Rivolta, a Fajkusz Band és a Sopron Táncegyüttes, valamint a Csík zenekar lép fel. Vasárnap délután pedig a 25 éves Index támogatásával a Be Massive partysorozat keretében Metha és a Secret Factory is színpadra áll.

A fesztivál új színpadokkal is bővült, mint például a Telekom Secret Garden, ahol a Pogány Induló, a Bladerunnaz lemezlovasai és az Analog Balaton is fellépnek. Az Unicum Kőháznál pedig a Sávlekötő Camp hét döntőse mellett a Midlife Crisis és a Loyal Apples Club is megtekinthető.

A zenei programok mellett irodalmi nagyságok is ellátogatnak Sopronba, így a soproniak találkozhattak már Grecsó Krisztiánnal és Winkler Barnabással, a pünkösdi hétvégén pedig Parti Nagy Lajos, Erdős Virág és Nyáry Krisztián is érkezik.

A Podcast Fesztivál keretében, amely az Index szervezésében indult Eperjes Károllyal, Csernus Imre, Hajós András és Linczényi Márkó, Ördög Nóra, valamint Lil Frakk is előadást tart.

A gasztronómiai és túraprogramok is színesítik a fesztivált, így a látogatók ellátogathatnak a Sopronkőhidai Börtönbe, sétakocsikázhatnak a parkerdőben vagy Trabanttal bejárhatják a környéket. A Deák Étterem, a Vinodom és a Harrer Csokoládéműhely is különféle eseményekkel várja az érdeklődőket.

A második SopronFest városszerte tematikus programokkal és kiállításokkal várja az érdeklődőket, így érdemes alaposan átböngészni a fesztivál programtábláját.

(Borítókép: SopronFest 2023. április 28-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)