Sia továbbra is bujkál

Sia új, Reasonable Woman című albumának borítóján egy subába bújt, szemeit eltakaró nőt látunk, egy kislány mellett, ami egy beteg ábrázolatnak tűnhet, és eszünkbe juttathatja a Snuki című magyar ifjúsági sci-fi tévéfilmet. Sia maszkok mögé bújt imázsa a mai napig idegesítő lehet, hiszen ő egy olyan művész, aki álarccal és mindent elfedő diszkós csuhákkal védi integritását.

Az arc nem a tiéd

A szórakoztatóiparban az önkifejezés eszközeként az arcot eltakaró bújócska talán csak a KISS-nek állt jól, de Sia a rádióbarát diszkót és a power balladákat választotta, hozzá pedig egy szenvedélyes előadásmódot. A Little Wing című nyitó dal olyan, mint egy motivációs Insta-poszt, amely a repülés szabadságát énekelő szöveggel bír: Nem tudod abbahagyni a sírást / De a könnyek felszáradnak, amikor repülsz.

Önsegítő tanfolyam

Sia szenvedélyes éneklése és képzett hangja ellenére az elektro-pop frázisai közötti ellentmondás nyilvánvalóvá válhat. Az önsegítő dalok nem állnak össze egy nagy egésszé, mintha kimaradt musical betétdalokat hallanánk, pedig Sia az acid jazzből indult, majd az elektropop alvó ügynöke és slágergyárosa lett.

Lányok asszonyok

A Reasonable Woman Sia tizedik stúdióalbuma, és az első lemeze a 2021-es, katasztrofális bukást hozó Music óta, tehát van mit bizonyítania. Az albumon olyan dalok találhatóak, amelyeket más előadóknak írt, de visszautasították, és a cím is a színészetre utal, arra, hogy e dalok eléneklése olyan számára, mintha szerepeket játszana.

Mi vagyunk a bajnokok

A lemez sikeres lehet a szellős szinti-pop hatású Towards The Sun, a Champion című hiphop himnusz, és a tört ritmusú, melankolikus retro táncdalok idilljét idéző One Nights révén. A Reasonable Woman minőségi munka, és aki szereti a diadalmas adrenalin balladákat és a szárnyaló musical refréneket, azoknak remek ajánlat lehet.

Sia: Reasonable Woman Warner

15 szám 50 perc

6/10