Sebestyén Balázs: Nagyon sokszor mondok nemet az RTL-nek

Sebestyén Balázs, a népszerű műsorvezető, a soproni PodcastFesten beszélgetett Puzsér Róberttel, ahol többek között arról is szó esett, hogy számára mennyire fontos a népszerűség és a profit, illetve a tartalom minősége.

Sebestyén Balázs, aki az RTL-nél és a Rádió 1-ben dolgozik műsorvezetőként, elmondta, hogy egyre inkább az a fontos számára, amivel egyetért, és egyfajta váltásban van a karrierjében. Kifejtette, hogy már nem a bevétel a legfontosabb számára, hanem az, hogy szívből csináljon valamit és legyen kedve hozzá. A műsorvezető hozzátette, hogy a rádióban még nem, de a tévében már sokszor mond nemet, és hogy már nem kell tévéznie az egzisztenciális biztonsága miatt.

Sebestyén Balázs szerint az RTL ezt a hozzáállást rendesen és normálisan kezeli, bár nem tagadja, hogy konfliktusok is adódnak ebből. Azt is elárulta, hogy egyre kevesebb olyan műsor van, amit szívesen csinálna, és hogy ez nem az RTL-lel való problémájából fakad, hanem egy belső gondolati változás eredménye.

A beszélgetés során Sebestyén Balázs azt is megosztotta, hogy ötvenhez közeledve sok mindent másképp lát és él meg a karrierjében, és egész létével, médiajelenlétével azt igazolja, hogy muszáj változni, fejlődni. A műsorvezető elismerte, hogy a múltban elkövetett hibákat, mint például egy nő testsúlya miatt tett megjegyzéseket, amelyekért nem kereste meg a nőt, és nem kért bocsánatot tőle, mivel úgy véli, ezeket a hibákat nem lehet igazán jóvátenni. Sebestyén Balázs a beszélgetés elején még viccesen utalt arra, hogy ő lehetett az, aki az iskolában bezárta Puzsért a szekrénybe, de később komolyabban is szóba került a bullying és a megalázás témája.