A hosszú hétvége szemétszállítási és bolti nyitvatartási rendje

Pünkösd alkalmával a MOHU Budapest Zrt. munkatársai a megszokott menetrend szerint végzik a szemétszállítást Budapesten és az agglomeráció egyes településein. A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint vasárnap és hétfőn is az adott napi menetrend alapján szállítják el az időben kikészített háztartási és szelektív hulladékot.

Szombaton a lakosság számára elérhetőek lesznek a szemléletformáló és újrahasználati központok, valamint a szelektívhulladék-gyűjtő udvarok. Az újrahasználati központok és a nagyobb forgalmú udvarok 8.00 és 16.30 között, míg a kisebb forgalmúak 8.00 és 13.30 között tartanak nyitva.

A hosszú hétvége miatt vasárnap és hétfőn az említett központok és udvarok zárva tartanak, de kedden már a megszokott nyitvatartási időben fogadják a környezettudatos lakosokat.

A pünkösdi hétvége bolti nyitvatartása

Május 19-én, pünkösdvasárnap és május 20-án, pünkösdhétfőn a boltok zárva tartanak, ami a bevásárlóközpontokat és a nagyobb áruházláncokat is érinti. Többek között a Tesco, az Auchan, a Lidl, az Aldi, a Spar, a Penny, a CBA, a Coop, és a Real is zárva lesz. Május 18-án, szombaton még vásárolhatunk, de érdemes felkészülni arra, hogy a kétnapos zárvatartás miatt kisebb tömegek lephetik el az áruházakat.

Május 21-én, kedden már a szokásos nyitvatartási rend szerint várják a vásárlókat az üzletek. A korábbi évekhez hasonlóan idén is akad néhány kivétel, ahol sürgős esetekben is vásárolhatunk az ünnepnapokon.