Pikó András: A fizetésemből raktam félre ötmilliót a kampányomra

A Partizán élő műsorában Pikó András, Józsefváros polgármestere beszélt a civilség és politikusság összefüggéseiről, valamint a kampány aktuális ügyeiről Gulyás Márton riporterrel.

Pikó András elmondta, hogy a kampányát javarészt saját pénzből finanszírozza, mivel minden hónapban félretett fizetéséből 100 ezer forintot, így összegyűlt ötmillió forint a választásra. Emellett egyéni adományokból is gazdálkodik, de elismeri, hogy a pártok is támogatják, bár ez a támogatás nem éri el a 10 százalékot. Pikó kiemelte, hogy véleménye szerint sikerült az ország egyik legjobb önkormányzatát felállítaniuk a ciklusban, amit öt fontos díjjal is elismertek.

A beszélgetés során Gulyás Márton felvetette, hogy Pikó fideszes ellenfele, Sára Botond hasonló fejlesztési célokat fogalmazott meg a programjában. Pikó meglepőnek találta, hogy a Fideszre rákényszerült a kampány és a program, hiszen korábban ez nem volt jellemző rájuk. Hozzátette, hogy a Fidesz most átvesz egyes elemeket a saját programjukból, például a bérlakás-felújítást.

A helyi MSZP is szóba került, amely saját jelöltet indított Pikóval szemben, ezzel csökkentve annak esélyét, hogy legyőzze Sára Botondot. Pikó szerint a helyi MSZP 2016 óta egy meg nem támadási szerződésben áll a Fidesszel, és konkrét ügyekben együttműködnek Józsefvárosban, valamint nyilatkoznak a propaganda médiában, és ki is léptek a koalícióból.

Végül Pikó András arról beszélt, hogy bár az MSZP-s jelölttel szemben a DK-MSZP-Párbeszéd pártszövetség támogatását élvező Karácsony Gergely nem tudott neki segíteni, számára az a lényeges, hogy a főpolgármester őt támogatja, az MSZP-s jelöltet pedig nem.