Osváth Zsolt éttermének jövője bizonytalan: peres ügybe keveredett

Osváth Zsolt éttermét beperelte egy korábbi követője, aki szerint az étterem neve és logója összekeverhető egy másik, korábban bejegyzett vállalkozáséval. A bíróság elsőfokon az étterem ellen döntött.

Tavaly nyáron, Horvátországban töltött vakációja során értesült Osváth Zsolt arról, hogy éttermük ellen pert indítottak. A vád szerint az étterem neve, az Unicorn Bistro összetéveszthető a felperes Unicorn Café nevével. A bíróság elsőfokon az étterem ellen ítélt.

Az étterem tulajdonosa, Osváth Zsolt a videóban elmondta, hogy éttermük nevét és logóját komoly összegekért levédették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. A hivatal a 2022 júliusában végzett védjegykutatás során nem talált hasonló vállalkozást, amely összekeverhető lett volna az ő bisztrójukkal, és hivatalos levelet is küldtek erről.

Zsolti beszámolója szerint a felperes korábban követője volt az étteremnek, többször is vendégül látták, és aktívan részt vett a közösségi életükben. A felperes 2019-ben jegyeztette be a vitatott nevet, de fizikai vendéglátó egység nem működik ezen a néven. Csak az utóbbi időben kezdtek el pop-up jelleggel eseményeket szervezni egy kecskeméti vendéglátóegységben Unikorn Café Hungary néven, amit a felperes testvére reklámoz a TikTokon.

A perben a bíróság arra kötelezte az éttermet, hogy változtassák meg a nevüket, adják ki receptúráikat, közöljék beszállítóik adatait és nevezzék át közösségi oldalaikat. Osváth Zsolt szerint már az első tárgyaláson érezhető volt, hogy ellenük fognak ítélni, ami végül meg is történt. Az ítélet ellen fellebbeztek.

Az ítélet kihirdetése után Osváth Zsolt felajánlotta a felperesnek, hogy amennyiben ez az álma, indítsanak közösen egy franchise éttermet, díjmentesen, de erre a felperes nemet mondott.