A Dűne univerzumának előzménysorozata: Dűne: Prófécia

Ősszel debütál a Maxon a Dűne világában játszódó új előzménysorozat, amely a legendás Bene Gesserit rend megalakulását meséli el.

A Dűne című kultikus sci-fi regény világában játszódó hatrészes sorozat, a Dűne: Prófécia, Frank Herbert klasszikusának univerzumában helyezkedik el, tízezer évvel Paul Atreides története előtt. A történet középpontjában a Harkonnen nővérek állnak, akik a Bene Gesserit rendet alapítják meg, hogy szembeszálljanak az emberiség jövőjét fenyegető veszélyekkel. A sorozat alapjául Brian Herbert és Kevin J. Anderson Sisterhood of Dune című regénye szolgált.

A produkcióban olyan neves színészek tűnnek fel, mint Emily Watson, Olivia Williams és Mark Strong, míg a showrunneri és executive produceri feladatokat Alison Schapker látja el. A Dűne: Prófécia a Max és a Legendary Television koprodukciójában jön létre, utóbbi a Dűne filmes franchise-nak is a producere, melynek eddig két részét mutatták be, és a második rész hamarosan elérhető lesz a Maxon.

A Max streamingszolgáltató már közzétette az első előzetest a sorozathoz, ami a Dűne: Prófécia címet kapta. A sorozat a tervek szerint még idén ősszel elindul a streamingben, bár konkrét dátumot még nem tudunk mondani. A Max szerint a sorozat „két Harkonnen nővért követ, akik az emberiség jövőjét fenyegető erők ellen harcolnak, és megalapítják a legendás szektát, amely Bene Gesserit néven válik ismertté”.