Békemenet június elsején, Orbán Viktor és Deutsch Tamás részvételével

Orbán Viktor miniszterelnök és Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője is részt vesznek a június 1-jére meghirdetett Békemeneten, amelyet a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szervez a "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval.

A Fidesz kommunikációs vezetője, Menczer Tamás szerint a miniszterelnök jelen lesz a Margitszigeti Nagyréten megrendezésre kerülő eseményen. Menczer Tamás az ATV Szigorlat című műsorában beszélt a Békemenetről, de arról, hogy Orbán Viktor felszólal-e, vagy hogy kik lesznek a további felszólalók, egyelőre nincs információ.

Menczer Tamás az ATV műsorában említette, hogy a június 9-i választások előtti hétvégére tervezett Békemeneten még nem döntöttek arról, hogy tényleg fognak-e menetelni vagy csak békeállást tartanak a Margitszigeten. Ezzel kapcsolatban érdekes megjegyezni, hogy Alcsútdobozban, ahol Orbán Viktor gyermekkorának egyik legfontosabb helyszíne található, és ahol Mészáros Lőrinc milliárdosnak is számos érdekeltsége van, június 9-én polgármester-választás lesz. Az eddigi alpolgármester, a fideszes Jére Csaba lesz az egyetlen jelölt, mivel kihívója nem akadt.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) hangsúlyozta, hogy a béke az egyetlen elfogadható álláspont Magyarország számára, és a menetet minden békeszerető ember számára nyitottá tették. Menczer Tamás a műsorban nevezte háborúpártinak és baloldalinak az Európai Néppártot.

Deutsch Tamás, aki a Fidesz EP-képviselője, a Mandinernek adott interjújában beszélt arról, hogy fontosnak tartja a vitát, de nem vállalta a Partizán vitáját, mert szerinte az egy "közepes hatékonysággal működő dollárbaloldali aktivistaszervezet", és nem sajtóorgánum. Deutsch Tamás kijelentette, hogy nem tekinti a dollármédiának az ATV-t, és a közmédia kezdeményezésére természetesen igent mond a vitákra. Ezenkívül kifejtette, hogy nem "brüsszeli főispánnak készül, csak lelkes híve" Orbán Viktor március 15-én megfogalmazott elképzelésének, miszerint erősíteni kell a magyar érdekképviseletet az uniós intézményekben. "Egyszer és mindenkorra fel kell számolnunk a nemzeti szuverenitásunkkal szembeni támadásokat" – mondta.