700 ezer forintos kárt okozott egy férfi, aki nem kapott cigit a mentőben

Tavaly májusban egy férfi jelentős kárt okozott egy mentőautónak Szegeden, miután alkoholfogyasztás után nyugtatókat vett be, és a mentősök nem adtak neki cigarettát. Az ügyészség most három év felfüggesztett börtönbüntetést kért rá.

A férfihoz járókelők hívtak segítséget, amikor rosszulléte miatt egy bicikliútra feküdt le. Az eset során a sürgősségi osztályra szállítás közben a férfi cigarettát kért a mentősöktől. Amikor a mentősök közölték vele, hogy nem kaphat cigarettát és a mentőben dohányozni sem szabad, a férfi dühöngeni kezdett. A kórház bejáratánál az ápolót szidalmazta és köpködött, majd felemelt ököllel a mentős felé indult, aki azonban időben becsukta a jármű ajtaját.

Ezután a férfi törni-zúzni kezdett, tárgyakat hajigált ki az ablakon keresztül, ezzel összesen 700 ezer forintos kárt okozva. Az ügyészség rongálás és hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat ellene. Amennyiben a férfi az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, három év felfüggesztett börtönbüntetést kaphat, továbbá köteles lesz megtéríteni az általa okozott kárt.