Magyar szakember az Európai Fesztivál Szövetség igazgatótanácsában

Oszkó-Jakab Natáliát, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnökét és a Művészetek Völgye vezetőjét választották az Európai Fesztivál Szövetség igazgatótanácsának új tagjává. A magyar szakember így a ravennai és edinburghi fesztiválok igazgatóival együttműködve dolgozhat az európai kulturális élet fejlesztésén, és képviselheti a kelet-közép-európai régió, köztük Magyarország érdekeit.

Az Európai Fesztivál Szövetség igazgatótanácsába történelmi lépésként került be egy magyar tag, Oszkó-Jakab Natália, aki a Művészetek Völgye vezetőjeként és a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnökeként is tevékenykedik. Az elmúlt évek sikerei nyomán a szövetség döntése értelmében mostantól ő képviselheti hazánkat és a régiót az igazgatótanácsban.

Oszkó-Jakab Natália kiemelte, hogy az európai és magyar fesztiválpiac előtt álló kihívások közös fellépést és szolidaritást igényelnek. Az igazgatótanácsban való magyar jelenlét 1952 óta most először valósul meg, és célja, hogy a régió, valamint Magyarország nézőpontjait európai szinten is képviselje. Az együttműködés és a tudásmegosztás fontosságát hangsúlyozva, Oszkó-Jakab Natália a hazai rendezvénypiac élénkítésére, valamint egy rugalmas, sokszínű és fenntartható fesztiválszektor kialakítására törekszik.

Az MTPA társelnöke nemzetközi tanulmányokkal rendelkezik, hiszen Budapesten, az Egyesült Királyságban, Belgiumban és Új-Zélandon is tanult. Szakmai pályafutása során a MÜPA-nál is dolgozott, ahol produkciós menedzserként szerzett tapasztalatot. 2013 óta a Művészetek Völgye igazgatójaként tevékenykedik, 2017-től a Music Hungary Szövetség fesztiválszakosztályának vezetője, 2018 óta pedig az NKA Hangfoglaló Program Induló zenekari pályázatának zsűritagja.

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány kuratóriumi társelnöki tisztjét 2021-ben vállalta el, amely alapítvány a rendezvényipar covid utáni helyzetének kezelésére jött létre. Az MTPA kutatásokkal, kapcsolatteremtéssel és érdekvédelemmel segíti a szakmát, és ösztöndíjprogramok keretében többek közt a Werk Akadémiával, a Majdnem Híres Rocksulival, az A38 Akadémiával, a MOE Rendezvényakadémiával vagy a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikummal működik együtt.