25 millió dollárnyi Ethereum lopás az MIT diákjai által

Tizenkét másodperc alatt 25 millió dollár értékű Ethereumot tulajdonítottak el egy amerikai testvérpár, Anton Peraire-Bueno és James, akik a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT) tanulnak.

A 24 éves Anton Peraire-Bueno és a 28 éves bátyja, James tavaly áprilisban hajtották végre a lopást, amelyet hónapokig terveztek, és csupán néhány másodperc alatt sikerült végrehajtaniuk. A BBC által közölt információk szerint a testvérpárt most csalással és pénzmosással vádolják.

Lisa Monaco főügyészhelyettes szerint a testvérpár egy „technológiailag rendkívül kifinomult tervet” követett, amelynek részleteit hosszú ideig dolgozták ki. Az Ethereum képviselői szembesítették őket a történtekkel, mire a férfiak megpróbálták a lopott összeget tisztára mosni és elrejteni. Az ügyészség szerint ez az első eset, hogy ilyen típusú csalás miatt indítanak büntetőeljárást, és az amerikai adóhivatal (Internal Revenue Service – IRS) fontos szerepet játszott a csalás felderítésében.

Amennyiben a matematikát és informatikát tanuló testvérpárt bűnösnek találják, akár húsz évig terjedő börtönbüntetésre is számíthatnak.