Leslie Mandoki új albuma: az emberiség egységéért

Leslie Mandoki zenekara, a Mandoki Soulmates hamarosan piacra dobja legújabb albumát, A Memory Of Our Future címmel, amely az emberiség egységéért szóló összefogást hirdeti.

Több mint három évtizedes múltra tekint vissza a Mandoki Soulmates, és az új albumukkal a szenvedély és a precizitás csúcsát célozzák meg. Az A Memory Of Our Future teljes egészében analóg eszközökkel készült, az autentikus művészi élmény megőrzése érdekében, az első hangtól a kész lemez megalkotásáig.

Leslie Mandoki szerint az analóg hangzás még egy telefon kis hangszóróján keresztül is érezhető lesz ebben a digitális korban, ahol a legtöbben streaming szolgáltatásokon keresztül hallgatják a zenét. Az albumot egy kézzel írt levélhez hasonlította, amelyet közvetlenül a közönség számára írt.

A nyolcvanperces album, amely egy központi gondolatra épül, napjaink zenei világában ritka vállalkozásnak számít. Az anyagot tisztán analóg jelfeldolgozással rögzítették, a mikrofontól a keverésen és maszteringen át a vinyl lakkvágásig. A projekt nemzetközi együttműködés eredménye, hiszen a Starnbergi-tónál található Mandoki-stúdióban készült analóg mesterszalagot Greg Calbi finomította tovább Leslie Mandokival a New York-i Sterling Sound masztering stúdióban, míg a bakelit masztert az Emil Berliner Studiosban keverték.

Az együttesnek sikerült megörökítenie a melegséget és vibráló hangzást, amely gyakran hiányzik a digitális felvételekről. Az album zenei sokszínűsége a progresszív zenétől a jazz rockig terjed, és ötvözi a kompozíciós érettséget, a játékos könnyedséget, valamint a művészi szólókat a társadalmi és politikai mondanivaló mélyreható izzásával.

A Mandoki Soulmates, amely a rock és fúziós zene nagymestereiből álló generációkat átölelő szuperbanda, tagjai között olyan neveket sorakoztat, mint Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Stern, Al Di Meola, Randy Brecker, Till Brönner, Bill Evans, John Helliwell (Supertramp), Cory Henry, Richard Bona, Steve Bailey, Simon Phillips (Toto), Tony Carey (Rainbow), Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Siebenberg és Mark Hart (Supertramp). Az albumon keresztül az együttes az emberiség egységéért emel szót a megosztottság korában.