A hétvégi kulturális kavalkád: KoreaON, jazz és képregények

A következő napokban a koreai kultúra, a jazz, a képregények és az elektronikus zene szerelmesei találhatnak maguknak való programokat. A KoreaON fesztivál, a Budapest Comic Con és a Jazzy Fesztivál is ezen a hétvégén kerül megrendezésre, így a kulturális élmények tárháza kimeríthetetlen lesz.

Május 18-án és 19-én a Hungexpo ad otthont a KoreaON fesztiválnak, ahol a látogatók ingyenesen élvezhetik a modern és hagyományos koreai zenei előadásokat, taekwondobemutatókat, és koreai szépségápolási tanácsadást is igénybe vehetnek. A K-pop rajongók örömére K-pop parti is lesz, valamint a MayTree, egy öttagú dél-koreai a cappella csapat is színpadra lép. A kézművesstandokon keresztül közelebbről is megismerhetjük a koreai kultúrát és gasztronómiát, továbbá családi programok is várják az érdeklődőket.

Ugyanezen a napon Josh Wink, az amerikai acid zene egyik úttörője tér vissza Budapestre. A LavaLava és a Cruisin közös rendezvényén a Duna közepén, az Európa Hajó teraszán lép fel.

A képregények és a popkultúra kedvelői számára a Budapest Comic Con 2024 kínál programot május 18. és 19. között. A rendezvényre számos külföldi és magyar színész, képregényalkotó, valamint hazai és nemzetközi árusok érkeznek, hogy a képregényőrültek, sorozat- és filmfanatikusok, Cosplay- és animemániások, ifjú jedi padawanok és szuperhősök számára felejthetetlen élményt nyújtsanak.

A Jazzy Fesztivál 2024 május 17. és 21. között kerül megrendezésre a MomKultban, ahol borozás közben élvezhetik a látogatók a jazz, funk és soul koncerteket. Az Anima Sound System, Barabás Lőrinc, Ladánybene 27, Los Orangutanes, Melody Maker, Sárik Péter, Zolbert, Izo Fitzroy, Temesi Berci is színpadra lépnek, míg a nemzetközi fellépők között szerepel a PASO, a Matt Bianco, az Electro Deluxe, Dés László és Sharon Kovacs is.

A magyar kultúra iránt érdeklődők a "Kis magyar kockológia. A modernitás hajlékai a Kádár-korszakban" című kiállításon merülhetnek el a jellegzetes kockaházak világában, amelyek a magyar vidék településeinek képét ma is meghatározzák.

A magyar gasztronómia kedvelői számára a gulyás története és jelentősége kerül bemutatásra, amely az egyik legismertebb magyar eredetű ételként a világ számos pontján képviseli hazánkat. A gulyásleves, a pörkölt és a paprikás a magyar diaszpórák identitásának megőrzésében is fontos szerepet játszott, és a magyar éttermek étlapjain világszerte megtalálható.