Csábító pszichopataként tért vissza a Mad Men egykori gyereksztárja

Sokan még mindig a Mad Men – Reklámőrültek gyereksztárjaként azonosítják Kiernan Shipkát, pedig jó sok idő eltelt az AMC sorozata óta. A 24 éves színésznő a Netflixen Sabrina Spellman szerepében boszorkánykodott, és a Riverdale-ben is felbukkant. Most a Cápák árnyékában (Swimming with Sharks) című thrillersorozatban látható, amelyet május 8-án kezdett adni az RTL+, és jövő héten már finálézik is.

A Cápák árnyékában főszereplője, Lou Simms (Kiernan Shipka) egy szépreményű fiatal, aki az Amerikai Álomgyárban szeretne dolgozni. A Fontaine filmstúdióhoz gyakornokként felveszik, de hamar rájön, hogy Hollywood nem olyan szép és jó, mint amilyennek látszik. A stúdió vezetője, Joyce Holt (Diane Kruger) is, aki hiába tűnik teljhatalmú CEO-nak, néha kénytelen nőkkel fornikálni parancsra.

A sorozatban Shipka karaktere megszállottja a Diane Kruger-féle Joyce-nak, és a múltjával kapcsolatban is van mit titkolnia. A Cápák árnyékában nem spórol a szexjelenetekkel, és 18+-os korhatárbesorolást kapott. A Roku Channel által vetített hat részes széria munkahelyi drámaként is funkcionál, az epizódok hossza 20-25 perc körül mozog.

A sorozatban a karakterekkel való ismerkedésre kevés időt kapunk, ami aláássa a végeredményt. Shipka szende pályakezdőként meggyőző, és minden pillantásában benne van a potenciális veszély. A showrunner, Kathleen Robertson saját médiabeli élményeit is felhasználta a sorozatban, de a személyesség nem érződik a karaktereken.

A sorozatot elsősorban Shipka alakítása és a Joyce-szal való kapcsolata teszi érdekessé. Diane Kruger előadása emlékezetes, bemutatva, hogy a hatalmas nőket is próbálják szexuálisan kizsigerelni. Az alkotó nem mélyedt el a bennfentes-jellegben, így a karakterek papírmasé jellegűek maradtak. A mellékszereplők között sztereotípiák sora található, és még Donald Sutherland sem kapott megfelelő szerepet.

A sorozat összességében egy unalmas estére való klisés tanmese, amelyben Shipka próbálkozása emlékezetes marad, de a sorozat nem éri el a kívánt mélységet. A Cápák árnyékában szinkronnal nézhető meg az RTL+-on.

6/10