Két új kínai autómárka érkezik Magyarországra

Magyarország autópiaca hamarosan két új kínai márkával bővül, a Seres és a DFSK érkezésével, amelyeket a Duna Autó fog forgalmazni.

Az újonnan érkező Seres márka három különböző modellt kínál majd a vásárlóknak: az elektromos Seres3-at, az elektromos- és hatótávnövelő benzinmotorral is rendelkező Seres5-öt, valamint a kizárólag hatótávnövelő benzinmotorral felszerelt Seres7-et. A Seres neve ógörög eredetű és Kínát jelent. A márka magyarországi árait egyelőre nem közölték, de Németországban a Seres5 új ára 62 490 euró, ami körülbelül 24,1 millió forintnak felel meg.

A másik új márka, a DFSK, három kishaszonjárművet és három személyautótípust fog kínálni. A DFSK 500, 600 és E5 nevű SUV-k, valamint a DFSK C31/C35, EC31 és EC75 nevű haszongépjárművek lesznek elérhetőek a magyar piacon.

A tervek szerint az év végéig 4-6 kereskedésben kezdődik meg a két márka értékesítése, és egy év alatt a kereskedések száma 10-15-re nőhet. A Seres a jövő év végére 1000-1200 jármű eladásával számít egy százalékos piaci részesedésre a magyarországi újautó-piacon.

A Duna Autó értékesítési portfóliójában mostantól 27 autómárka szerepel, ebből négy kínai, amelyek közül háromnak ők az egyedüli importőrei.