Eltűnt Kucsera Gábor

A komáromi rendőrség egy 14 éves fiú, Kucsera Gábor eltűnése miatt indított keresést, aki április 18-án tűnt el egy helyi gyermekotthonból.

A rendőrség szerint a fiatal már közel egy hónapja nem került elő. Kucsera Gábor a gyermekotthonból engedély nélkül távozott, és azóta nem adott életjelet magáról.

A keresett fiú leírása alapján 180 centiméter magas, barna szemű, rövid barna hajú, kerek arcú és vékony testalkatú. Eltűnésekor sötét színű kabátot és nadrágot viselt.

A Komáromi Rendőrkapitányság arra kéri az állampolgárokat, hogy amennyiben információval rendelkeznek Kucsera Gábor jelenlegi tartózkodási helyéről, jelentkezzenek. A bejelentéseket a 06/34-517-777-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámon, vagy a 112-es központi segélyhívón várják.

A bulvársajtóban megjelent cikkek félrevezető címekkel hívták fel a figyelmet az esetre, ami nem először fordul elő a magyar médiában. A Blikk és a Bors is kiemelte Kucsera Gábor nevét, ami összekeverhető a világbajnok magyar kajakozóval, azonban a cikkekben később tisztázódik, hogy a 14 éves fiúról van szó. A bulvárlapok gyakran használnak hasonló megtévesztő címeket, mint például a "Meghalt Halász Judith" vagy a "Végleg vége: elhunyt a Die Hard legendás színészóriása", amelyek más személyek halálhíreit jelentették be, de a címek alapján könnyen félreérthetőek voltak.

A rendőrség és a közvélemény számára azonban a legfontosabb az, hogy megtalálják a fiatal Kucsera Gábort, és biztonságban visszatérhessen otthonába.