Kamilla királyné elkötelezte magát a valódi szőrme elutasítása mellett

A brit királyi család tagja, Kamilla királyné bejelentette, hogy a jövőben nem vásárol több valódi szőrmét, amit az állatjogi szervezetek, köztük a PETA és a Humane Society International, üdvözöltek.

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatjogi szervezet levelet kapott a Buckingham-palotától, amely szerint Kamilla királyné nem fog többé szőrmeárút beszerezni. A PETA elnöke, Ingrid Newkirk kifejezte elégedettségét a döntéssel kapcsolatban, és azt nyilatkozta, hogy a brit monarchia ezzel a lépéssel a brit értékeket tükrözi.

Wendy Higgins, a Humane Society International munkatársa is támogatásáról biztosította a királynét, mondván, hogy a műszőrmére való átállás a brit közvélemény erkölcsi álláspontját tükrözi. Ezzel szemben Mark Oaten, az International Fur Federation vezérigazgatója védelmébe vette a valódi szőrme használatát, hangsúlyozva a választás szabadságát és a természetes, fenntartható anyagok előnyeit.

A királyi család korábban is tett lépéseket az állatjóllét érdekében. II. Erzsébet királynő 2019-ben jelezte, hogy nem kíván több új, valódi szőrméből készült terméket beszerezni. A királyi család az állatjóllét jegyében további változtatásokat is eszközölt, például a koronázási tekercset már nem pergamenre, hanem papírra írják, a királyi rezidenciákon nem szolgálnak fel kacsa- vagy libamájat, és a koronázási ceremónián nem állati eredetű olajat használtak.