A német válogatott kerete az Európa-bajnokságra

A júniusi Európa-bajnokságon szereplő német labdarúgó-válogatott keretét Julian Nagelsmann szövetségi kapitány jelölte ki, de a döntőbe jutott Borussia Dortmund védője, Mats Hummels, valamint az 57-szeres válogatott középpályás Leon Goretzka is kimaradt a csapatból.

A német válogatott hazai pályán vesz részt az Európa-bajnokságon, ahol többek között a magyar csapattal is megmérkőzik. A keret kihirdetése során nem okozott meglepetést, hogy a Bajnokok Ligája döntőjében szereplő Mats Hummels kimaradt, annak ellenére, hogy az elődöntőben a PSG ellen győztes gólt szerzett. A keretben helyet kapott viszont Nico Schlotterbeck, aki két évvel ezelőtti világbajnokságon hibázott a japánok ellen. Leon Goretzka, a Bayern München kiváló középpályása szintén nem került be a válogatottba.

A 36 éves Nagelsmann 27 játékost, köztük négy kapust nevezett meg, de a június 7-ig tartó határidőig egy kapusnak távoznia kell, hogy a keret végleges 26 fősre szűküljön. A keretben visszatérő Toni Kroos mellett Antonio Rüdiger is szerepel, aki a Real Madriddal Bajnokok Ligája döntőt játszik, így ők csak később csatlakoznak a csapathoz.

A német válogatott felkészülési mérkőzéseket játszik Ukrajna és Görögország ellen, majd az Eb nyitómérkőzésén Skócia lesz az ellenfél. A magyar válogatottal június 19-én Stuttgartban találkoznak, a csoportküzdelmeket pedig Svájc ellen zárják.

A német válogatott kerete:

  • kapusok: Oliver Baumann, Manuel Neuer, Alexander Nübel, Marc-André ter Stegen
  • védők: Waldemar Anton, Benjamin Heinrichs, Joshua Kimmich, Robin Koch, Maximilian Mittelstädt, David Raum, Antonio Rüdiger, Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah
  • középpályások: Robert Andrich, Chris Führich, Pascal Gross, Ilkay Gündogan, Toni Kroos, Jamal Musiala, Aleksandar Pavlovic, Leroy Sané, Florian Wirtz
  • támadók: Maximilian Beier, Niclas Füllkrug, Kai Havertz, Thomas Müller, Deniz Undav

Az A csoport teljes programja:

1. forduló - június 14., München: Németország–Skócia - június 15., Köln: Magyarország–Svájc

2. forduló - június 19., Köln: Skócia–Svájc - június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország

3. forduló - június 23., Frankfurt: Svájc–Németország - június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország