Iregszemcsei főzőkonyha bezárása

Az iregszemcsei kisiskolások és óvodások ételéből üvegszilánkok és fém edénysúroló darabok kerültek elő, ami miatt az Atroplusz Kft. üzemeltette főzőkonyhát bezárták. A rendőrség és a kormányhivatal is vizsgálódik az ügyben.

Az esetek sorozata május 2-án kezdődött, amikor az iregszemcsei Göllesz Viktor Általános Iskolába járó alsós diákok több adag ételében üvegdarabokat találtak. Ugyanezen a napon egy helyi óvoda dolgozója sürgősségi ellátás során nyelőcsövéből távolítottak el egy lenyelt szilánkot. Másnap egy óvodás szájából egy fém edénysúroló darabját szedtek ki.

Az Atroplusz Kft. ügyvezetője, Kulcsár Gábor szerint az elmúlt két hét történései megmagyarázhatatlanok, és a főzőkonyha bezárásán kívül más választásuk nem maradt. Kulcsár azt is megjegyezte, hogy szándékosságot és előre kitervelt károkozást feltételez.

A cég a bezárás előtt körülbelül 700 ember élelmezését biztosította a Tolna megyei községben.

A Privátkopó információi szerint a tamási rendőrkapitányság és Tolna megye kormányhivatala is eljárást indított a történtek miatt.

A település polgármestere, Tóth Szabolcs a hvg.hu-nak nyilatkozva kijelentette, hogy az ügyben az Atroplusz Kft. az illetékes, ezért ő nem kíván nyilatkozni.