Ne habozzunk! Gyöngyözzünk!

Gyöngyöző borok ideális frissítők lehetnek a nyári hőségben, különösen, ha alacsony alkoholtartalmúak és gyümölcsösek, mint a Juhász Testvérek gyöngyöző bora.

Az ideális frissítő bor alacsony alkoholtartalmú, hogy a meleg napokon ne okozzon kellemetlen hatásokat, és ez a bor csupán 11.5%-os alkoholtartalommal rendelkezik. Gyümölcsös ízvilág jellemzi, szőlő, virág és barack aromákkal, amelyek nem nyomják el a fogyasztót, így a teraszon sem fog álomba szenderülni. A buborékok jelenléte is fontos, ez a bor pedig vígan csilingelő buborékokkal büszkélkedhet. A legjobb élvezeti érték eléréséhez 6-8 fokra hűtve, 2-3 órát a hűtőben tölteni ajánlott.

A Juhász Testvérek Egerben található szupermodern feldolgozóban dolgoznak, ahol a látogatókat is szívesen fogadják. A borászat mintegy 350 hektáron gazdálkodik, ami nemzetközi viszonylatban is jelentős területnek számít. A borászat munkássága során érezhető, hogy a jó borászkodáshoz szükséges egyensúly- és időérzékük megvan, legyen szó akár egy könnyed gyöngyöző borról, akár egy komolyabb cabernet-ről vagy Bikavérről. Az egri borvidék borászai között úgy tűnik, jó egyensúly alakult ki a borvidéki adottságok, a talajok, a klíma, a bortörténelmi múlt, az eredetvédelmi szabályozás és a kiváló borászok között. Az egri borok savtérképe üdébb a déli borvidékek boraihoz képest, ami előnyt jelenthet a Bikavér eladásában a vörösborok globális apályának idején.

A Juhász Gyöngybor ára 1230 Ft, és 92 pontot ért el.