Behorpadt a konzervdoboz: ripityára törtek egy Tesla Cybertruckot

Hogyan teljesít a Tesla Cybertruck egy ütközés során? Egy friss balesetben megsérült egy ilyen futurisztikus SUV, és az eredmények magukért beszélnek.

A Tesla Cybertruck még nem került független hatóság által végzett töréstesztek alá, ami miatt sok kritikát kapott. Az érdeklődők jogosan teszik fel a kérdést, mi történik, ha a Tesla SUV-val baleset történik. Most egy komoly baleset adott alkalmat arra, hogy gyakorlati körülmények között is láthassuk, mi történik a Cybertruckkal egy ütközés során.

A baleset részleteiről kevés információ áll rendelkezésre, de a jelentések szerint egy Ford Edge modellt vezető sofőr is érintett volt az eseményben. A pontos körülmények és a felelősség kérdése egyelőre tisztázatlan.

A baleset után készült fényképek alapján a Tesla Cybertruck utasoldali ajtajai jelentősen deformálódtak, a légzsákok kioldottak, és az ablaküvegek betörtek, bár a speciális üvegek nem hullottak darabokra. Dale Gribble a Facebookon számolt be az esetről, megemlítve, hogy a Cybertruck tulajdonosa karját megsebesítette, de egyébként "minden rendben volt". A másik jármű sorsa kapcsán nincs információ.

A Ford Edge járművel kapcsolatban annyi ismert, hogy az ütközés következtében az eleje teljesen tönkrement, és a lökhárító burkolata is megsérült. A képek alapján úgy tűnik, hogy az Edge súlyosabban megsérült, mint a Cybertruck.