Francis Ford Coppola vádak kereszttüzében

Francis Ford Coppola, a híres filmrendező, aki évtizedek óta készülő projektjét, a Megalopolist saját zsebből finanszírozta, szexuális zaklatással kapcsolatos vádakkal szembesül. A New York Times szerint a rendezőt azzal vádolják, hogy a forgatáson statisztákat próbált megcsókolni.

Coppola elszántságát a filmek iránt jól ismerik az Apokalipszis most nehézségei óta, ahol a tervezett hathetes forgatás tizenhat hónapig tartott, és számos akadály nehezítette a munkát. A Megalopolis forgatása szintén feszült és kaotikus volt, a Guardian forrásai szerint majdnem olyan, mint az Apokalipszis most esetében. Több forrás is kritizálta Coppola viselkedését a nőkkel szemben a forgatáson.

Egyes beszámolók szerint Coppola többször az ölébe húzta a női szereplőket, és egy éjszakai klubjelenet során megpróbált megcsókolni néhány hiányos öltözetű női statisztát, állítása szerint azért, hogy hangulatba hozza őket.

Coppola képviselője Darren Demetre executive producer nyilatkozatára hivatkozva védekezik, aki szerint a rendező a klubjelenet kétnapos forgatása során csak a jelenet hangulatát próbálta megteremteni azzal, hogy kedvesen megölelte és arcon csókolta a szereplőket és a háttérszereplőket.

Mariela Comitini, a Megalopolis első rendezőasszisztense a Timesnak nyilatkozva dicsérte Coppolát, mondván, hogy a rendező professzionális és pozitív környezetet teremtett a forgatáson, és hogy a film elkészült időben és a költségvetésen belül. A cannes-i bemutató és a film megítélése különösen fontos, mivel a Megalopolis még nem rendelkezik amerikai forgalmazóval.