A Flódni című gasztroszínházi előadás és a női energiák ünnepe a Gourmet Fesztiválon

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a gasztronómia és a színház ötvöződik a Flódni című előadásban, ahol Stahl Judit és neves színészek improvizációs tehetsége kel életre. A fesztivál a női energiákra és a gasztronómiai kultúra női képviselőire helyezi a hangsúlyt.

A Gourmet Fesztivál zárónapján a látogatók tanúi lehetnek annak, ahogy a kulináris élvezetek és a színházi improvizáció egyesülnek a Flódni című előadásban. Stahl Judit gasztronómiai szakértelme és a színészek improvizációs készsége egyedülálló és megismételhetetlen produkciót hoz létre.

Stahl Judit, az előadás megálmodója szerint a Flódni egy "improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal". Az előadásban a színházi rögtönzés, a gasztronómia titkai és a régi zsidó Budapest története olvad össze, amit négy kiváló színész – Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző – visz színpadra.

Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is jelentős szerepet vállalt az előadás szituációs ötleteinek kialakításában. Az előadás eredményeként egy olyan élmény születik, amelyet Stahl Judit a következőképpen jellemez: "Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni".

A fesztivál idén különös figyelmet fordít a női szereplőkre a gasztronómia területén. A 2024-es Gourmet Fesztivál nagykövetei Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna lesznek, akik különböző területeken tevékenykednek, de mindannyian inspiráló szakmai úttal és sikerekkel rendelkeznek. Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője elmondta, hogy a nagykövetek mellett további hazai gasztronómiai szereplőket is bemutatnak, és Stahl Judit Flódni című előadásával is erősítik a "női energiákat" a rendezvényen.

A "sétáló országkóstolón" a látogatók megkóstolhatják a legjobb budapesti és vidéki éttermek, cukrászdák, pékségek kínálatát, valamint különféle italokat, köztük kávékülönlegességeket és koktélokat. A fesztivál mintegy száz kiállítójának felhozatala ígér gazdag gasztronómiai élményt.

Ez a cikk a Gourmet Fesztivállal együttműködésben jött létre.