Életfogytiglani büntetést kapott a gyermeket elcsábító és bántalmazó pedofil

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki több mint két évvel ezelőtt elcsalt egy buszmegállóban várakozó kisfiút, majd egész éjjel fogva tartotta és szexuálisan bántalmazta.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a korábban 30 év után feltételesen szabadlábra helyezhető elkövető esetében az ítéletet módosították, és most már csak 25 év múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Az ügyészség szerint a férfi 2022. május 16-án a délutáni órákban jutalom ígéretével csábította lakására az 11 éves kisfiút, ahol szexuális cselekményeket végzett vele és végeztetett. Amikor a gyermek segítségért kiabált és arról érdeklődött, hogy mikor térhet haza, a férfi bántalmazta és megfenyegette őt. A gyermekkel való elégedetlensége miatt pornográf videót mutatott neki a telefonján, és arra kényszerítette, hogy utánozza azt.

A gyermek eltűnését a szülők bejelentették a rendőrségen. A férfi csak hajnalban, öt óra körül engedte el a kisfiút, aki az iskolába ment, és onnan értesítették a hatóságokat.

A Győri Törvényszék eredetileg életfogytiglani büntetésre ítélte a férfit, 30 év múlva történő feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével. A vádlottat korábban már kétszer is elítélték hasonló bűncselekmények miatt. A törvény értelmében erőszakos többszörös visszaesőnek minősül, így az újabb súlyos bűncselekménye miatt kötelező volt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélni. A táblabíróság egyetértett a főügyészség álláspontjával, és a pedofilt életfogytiglanra ítélte, 25 év múlva történő feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével. A bíróság végleges hatállyal eltiltotta a férfit bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

A vádlott tagadta, hogy elkövette a bűncselekményt, ezért a védőjével együtt az ítélet ellen fellebbezett, de a Győri Ítélőtábla a május 15-én kihirdetett határozatában egyetértett a főügyészség álláspontjával, és törvényesnek találta az életfogytig tartó büntetés kiszabását.